Από την υπεύθυνη κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

 Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε το σύστημα των ραντεβού!

Αυτή είναι μία αρχή στην οποία πιστεύω και  την εφάρμοσα από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του ιατρείου μου. Με το σύστημα των ραντεβού αποφεύγεται η αναμονή σας στο ιατρείο και η ενδεχόμενη ανησυχία του ζώου σας από την παρουσία πολλών άλλων ζώων ταυτόχρονα. Κυρίως όμως, μου δίνεται η δυνατότητα να αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο και προσοχή στο κάθε περιστατικό και να παρέχω τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.  Προτεραιότητά μου είναι η καλύτερη δυνατή έκβαση κάθε περιστατικού που αναλαμβάνω, είτε πρόκειται για επείγοντα είτε για επισκέψεις ρουτίνας. Κατά συνέπεια, προτιμώ να δέχομαι λιγότερες επισκέψεις ανά ημέρα, προκειμένου η ποιότητα των υπηρεσιών μου να είναι σταθερή.

Φυσικά, στις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών το πρόγραμμα του ιατρείου προσαρμόζεται ανάλογα, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα το ζώο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ:

Κατά την είσοδό σας στο ιατρείο θα ήταν καλό να αναφέρετε αμέσως το λόγο επίσκεψης,  έτσι ώστε να δίνεται η απαραίτητη προσοχή και προτεραιότητα στην περίπτωση επείγοντος. Μπορείτε να περιμένετε είτε στην αίθουσα αναμονής είτε στην βεράντα.

 

 

Αν βρεθείτε στο ιατρείο μας την ώρα που υπάρχουν κι άλλα ζώα στην αίθουσα αναμονής μπορείτε να περιμένετε με το ζωάκι σας στη βεράντα για λίγο και να εισέλθετε από την βοηθητική δεύτερη είσοδο του εξεταστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τυχόν αναστάτωση δική σας και του ζώου, καθώς η παρουσία μεγαλόσωμων σκύλων στην αίθουσα αναμονής συνήθως προκαλεί ανησυχία.

 

Ιδιαίτερη συμβουλή δίνεται στους ιδιοκτήτες γατών, κουνελιών και πτηνών, να μεταφέρουν τα ζώα τους ΠΑΝΤΟΤΕ μέσα στα ειδικά κλουβιά μεταφοράς. Στο ιατρείο υπάρχουν διαθέσιμα κλουβιά για την βοήθεια ιδιοκτητών που δεν τα διαθέτουν.Επίσης συμβουλεύουμε τα κλουβιά μεταφοράς να είναι σκεπασμένα με μία πετσέτα ή σεντόνι έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται το stress του ζώου. Προτιμάται η αναμονή των ιδιοκτητών τέτοιων κατοικιδίων να γίνεται σε ξεχωριστούς από την κύρια αίθουσα αναμονής χώρους, γι'αυτό και παρακαλείσθε να ενημερώνετε το προσωπικό του ιατρείου κατά την είσοδό σας.

 

Η ΕΞΕΤΑΣΗ:

Η εξέταση του ζώου ξεκινά πάντα με συζήτηση και συμπλήρωση ενός πλήρους ιστορικού που αφορά στην παρούσα κατάσταση του ζώου σας αλλά και σε τυχόν προηγούμενες θεραπείες και συνεχίζεται με λεπτομερή-πλήρη κλινική εξέταση του ζώου. Αν κριθεί απαραίτητο να γίνουν κάποιες επιπλέον εξετάσεις, όπως αιματολογικές ή άλλες εργαστηριακές, αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα έφοσον το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με αιματολογικούς αναλυτές, ακτινολογικό μηχάνημα και μηχάνημα υπερήχων. Για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, συνεργαζόμαστε με εξωτερικά εργαστήρια. Αν η κατάσταση του ζώου το επιτρέπει, προτιμούμε οι ακτινογραφίες να πραγματοποιούνται σε διαφορετική ημέρα και μετά από ραντεβού. 

Το περιβάλλον του εξεταστηρίου φροντίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμο και φιλικό, ώστε να διευκολύνεται η εξέταση του ζώου σας.

 

Ο χρόνος που αφιερώνεται ακόμα και στις επισκέψεις ρουτίνας (ετήσιοι εμβολιασμοί, γενική φροντίδα κτλ) είναι επίσης ο απαραίτητος (ελάχιστος χρόνος επίσκεψης είναι τα 15 λεπτά), προκειμένου να γίνεται λεπτομερής έλεγχος του ζώου. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση των ιδιοκτητών σχετικά με νέες ασθένειες ή θεραπευτικές μεθόδους, στην αδιάκοπη επανάληψη γνωστών θεμάτων αλλά και στην υπενθύμιση συμβουλών αποφυγής προβλέψιμων ασθενειών.

 

 

Αν κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του ζώου σας τότε θα παραμείνει στο ιατρείο και θα δεχθεί την ανάλογη θεραπεία και φροντίδα.

 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ:

Στο ιατρείο μας δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα και υγιεινή. Όλοι οι χώροι του ιατρείου καθαρίζονται και απολυμαίνονται δύο φορές την ημέρα (μεσημέρι και βράδυ), μετά από το τέλος του ωραρίου λειτουργίας. Το νοσηλευτήριο δε, βρίσκεται συνεχώς σε διαδικασία απολύμανσης, τόσο κατά την παραμονή νοσηλευομένων όσο και αμέσως μετά την αποχώρησή τους.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου μας, την οποία φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρή καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση "ατυχήματος" του ζώου σας το οποίο δεν έπεσε στην αντίληψή μας μέσα στην αίθουσα αναμονής ή στην βεράντα αναμονής του ιατρείου μας,  παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε άμεσα!

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ!

Λίγα λόγια για το πως σκεφτόμαστε και λειτουργούμε!

Οι αριθμοί, δεν είναι η προτεραιότητα του ιατρείου μας!

Η βασική αρχή που διέπει την δουλειά μου, είναι η προάσπιση της ευζωίας του ασθενούς ζώου που αναλαμβάνω να βοηθήσω (είτε πρόκειται για δεσποζόμενο είτε για αδέσποτο!), αλλά και η ειλικρινής και δίκαιη αντιμετώπιση του ιδιοκτήτη που με εμπιστεύεται. Δεν πίστευα ποτέ και εξακολουθώ να μην πιστεύω στις μακροχρόνιες διαγνωστικές διαδικασίες και ανώφελες θεραπευτικές μεθόδους που στόχο μόνον έχουν την παράταση της ζωής ενός οργανισμού που υποφέρει και αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές την ψυχολογική και οικονομική εξάντληση του ιδιοκτήτη.

Στους καιρούς που διανύουμε, εκτιμώ πως ο ρόλος του Κτηνιάτρου θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός ως κοινωνική παροχή. Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο, προσπαθώ σε κάθε περιστατικό που αναλαμβάνω, από το πιο απλό έως το πιο περίπλοκο, να δίνω σύντομες, οικονομικά εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις.

Η ειλικρινής συμπεριφορά απέναντι στους ιδιοκτήτες ήταν και θα είναι πάντα η βασική αρχή μας.

Στο ιατρείο μου θα σας παρέχονται οι υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες, στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μας, οι οποίες θα σας γίνονται γνωστές εξ'αρχής.

Πεποίθησή μου είναι πως πρέπει να ενημερώνω σωστά τους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν τα προβλήματα υγείας των ζώων τους. Αρχίζοντας με όσα προβλήματα υγείας είναι δυνατό να προβλεφθούν, θεωρώ καθήκον μου να προχωρώ σε λεπτομερή και πλήρη ενημέρωση τόσο μέσω της προσωπικής επαφής κατά την επίσκεψη, όσο και μέσω της ιστοσελίδας μου.

Στο ιατρείο μου ΔΕΝ πραγματοποιούνται επεμβάσεις "αισθητικής" ιατρικής! (ακρωτηριασμοί αυτιών και ουρών), όπως και καμία επέμβαση που κατά τη γνώμη μου θα προκαλούσε ανώφελο πόνο και ταλαιπωρία σε ένα ζώο, άσχετα με το οικονομικό όφελος που ενδεχομένως να προέκυπτε από την πραγματοποίησή τους.

 

Ο σεβασμός και η εκτίμηση προς τα μέλη του προσωπικού του ιατρείου μου αλλά και προς εμένα την ίδια, θεωρούνται δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα δικαιώματά μας.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αγενείς και προσβλητικές συμπεριφορές στο χώρο μας.

FaLang translation system by Faboba