♦Η ανάλυση των κλινικών εκδηλώσεων και της παθογένειας της Λεπτοσπείρωσης στον Άνθρωπο δεν ανήκει στην ειδικότητά μου, αλλά ξεπερνά και το στόχο του συγκεκριμένου άρθρου που δεν είναι άλλος από την ενημέρωση σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και ΠΡΟΛΗΨΗ της νόσου στους κατοικίδιους ΣΚΥΛΟΥΣ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Συνοπτικά αναφέρονται τα συχνότερα συμπτώματα της νόσου και τονίζεται η ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης Ιατρικής Βοήθειας!

Η Λεπτοσπείρωση στον Άνθρωπο μπορεί να εκδηλωθεί με ένα πλήθος κλινικών σημείων και συμπτωμάτων, από ελαφρά έως και πολύ σοβαρά, που κατατάσσονται σε 4 κλινικά σύνδρομα:

1.Βακτηριαιμική Λεπτοσπείρωση.

2.Άσηπτη Μηνιγγίτιδα.

3.Ικτερική Λεπτοσπείρωση(Νόσος Weil).

4.Πνευμονικό Σύνδρομο.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρονται μερικά! από τα πιθανά συμπτώματα:

Πυρετός, Αδυναμία, πονοκέφαλοι, μυαλγίες, διάρροια, ναυτία, έμετος, ολιγουρία, ανουρία, αιμορραγίες, εξανθήματα, γενική αδυναμία, ΙΚΤΕΡΟΣ, ρίγη, κοιλιακός πόνος, πόνος στις αρθώσεις, ανορεξία,διάρροια, βήχας, αιμόπτυση, φωτοφοβία, καρδιακές αρρυθμίες, έλλειψη πνευματικής διαύγειας ΚΑΙ πολλά άλλα....................

Η περίοδος επώσης μπορεί να είναι 2 έως 20 ημέρες.

Συχνά η νόσος μιμείται μια <span ">ελαφρά ή μετρίως ελαφρά γρίπη.

Ως πολυσυστηματική νόσος εκδηλώνεται σε ένα μικρότερο ποσοστό Ανθρώπων - νόσος Weil's (υψηλός πυρετός, ίκτερος, πόνος στην κοιλιά, διάρροια, εξανθήματα, χαρακτηριστικά έντονα κόκκινα μάτια) και βλάβες σε ζωτικά όργανα (νεφροί, συκώτι, πνεύμονες) έως και εσωτερικές αιμορραγίες.

Σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ΑΠΟΒΟΛΗ! Στην πολύ βαριά της μορφή η Λεπτοσπείρωση μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Πολλά από τα συμπτώματα της Λεπτοσπείρωσης στον Άνθρωπο (όπως και στο σκύλο), μπορεί να αποδοθούν σε ένα πλήθος άλλων παθολογικών καταστάσεων. Επίσης, μπορεί Άνθρωποι που έχουν μολυνθεί να μην εμφανίσουν κανένα απολύτως σύμπτωμα!!!!!Γι'αυτό ακριβώς η Λεπτοσπείρωση θεωρείται νόσημα που ΥΠΟΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ.

Η διάγνωσή της απαιτεί ΕΙΔΙΚΕΣ εργαστηριακές εξετάσεις και φυσικά ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ την αναζήτηση συβουλής και βοήθειας, από ειδικούς ΙΑΤΡΟΥΣ!

 

Καμία κλινική εικόνα δεν είναι χαρακτηριστική της νόσου, ούτε διαγνωστική! Μόνο υποψία της νόσου μπορεί να τεθεί από τα γενικά συμπτώματα και τίποτε άλλο!
ΟΣΟ ΜΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (και ηθικόν δίδαγμα!)

Διάγνωση on-line! είναι αδύνατο να γίνει όχι μόνο για τη Λεπτοσπείρωση, αλλά για καμία ασθένεια. Και δεν είναι μόνο αδύνατο να γίνει, αλλά και άκρως επικίνδυνο να επιχειρείται.

Ο στόχος των ενημερωτικών άρθρων είναι η αφύπνιση του κοινού σχετικά με κινδύνους που απειλούν τη Δημόσια Υγεία. Όχι η εξ'αποστάσεως διάγνωση και θεραπεία.


ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΘΕ ΙΑΤΡΟ, ΟΤΑΝ ΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΩΟΝΟΣΟ, ΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΠΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.

♦Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια της Λεπτοσπείρωσης στον Άνθρωπο οι αναγνώστες παραπέμπονται σε ειδικά ΙΑΤΡΙΚΑ άρθρα.

 

 

 

15.ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ Η ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?

FaLang translation system by Faboba